Kurs i grunnferdigheter i bruks for klubbens medlemmer

OODK arrangerer kurs i grunnferdigheter for bruks for klubbens medlemmer, høst 2017, med instruktør Signe Endresen. Kurset går over 6 onsdagskvelder á to timer.

På dette kurset er det fokus på å trene ferdighetene du trenger for å trene bruks. Dette danner grunnlaget for å drive med skogsøvelsene rundering, feltsøk og spor, samt brukslydighet. I bruks trener man for det meste med hunden løs i skogen. Der er det mange forstyrrelser, som fert fra andre dyr, andre turgåere, det kan ha vært tisper med løpetid i området og det kan ligge flere gjenstander eller figuranter ute i treningsområdet. Det er derfor viktig at hunden har en god forsterker og takler forstyrrelser. Dette er et kurs som utvikler de grunnleggende brukslydighetsøvelsene (fri ved fot, apport, innkalling), samt forbereder hunden på å jobbe i skogen. På kurset vil det fokuseres på å utvikle kontakt, samspill, gode forsterkere, figurantinteresse og gjenstandsinteresse. Kurset vil fokuserer på de grunnleggende lydighetsøvelsene som trengs i alle bruksøvelsene: fri ved fot, apport og innkalling. Det kan være en fordel om hunden har deltatt på grunnkurs i lydighet tidligere, men det er ikke noe krav.

Målgruppe Medlemmer som ønsker å trene/konkurrere i bruks (NBF-progammet), både nybegynnere og erfarene. Ved stor pågang vil medlemmer som har deltatt på treninger i bruks bli prioritert.

Forkunnskaper Grunnleggende hverdagslydighet.

Antall deltakere 6

Instruktør: Signe Endresen

Datoer: 27/9 (teori), 4/10, 11/10, 18/10, 25/10 og 1/11

Klokkeslett: 18.00-20.00

Sted: Treningsområdet på Brekke, nedre plan

Pris: 600

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1tHONuw2qpaBsq7gUMjyuTPaOIvhsndrutGHHqUDfYd8/edit 

Betaling: Innen oppstart til kontonr 1503 61 36720. Innbetalingen må merkes med navn på fører og hund, samt «Grunnferdigheter for bruks Høst 2017». Medlemmer kan bruke OODK-poeng som hel eller delvis betaling

Bekreftelse: Plass på kurset bekreftes fortløpende.

*NB! Påmeldingen er bindende. «Først til mølla»: Plass blir tildelt fortløpende til de som melder seg på og betaler avgift først. Ved stor pågang vil allikevel de som har deltatt på treninger i bruks bli prioritert.

Kontaktperson: Wenche Kristiansen, wenche_k@hotmail.com