Konkuranselydighetstrening

Velkommen til konkurranselydighetstrening i OODK. Man må ikke konkurrere i lydighet for å delta på treningene, men fokuset på trening er øvelsene i NKKs lydighetsprogram. Vi har dessverre ikke kapasitet til å ta oss av hverdagslydighet.

Regler for deltakelse på konkurranselydighetstrening
  • Man må være medlem av OODK
  • Man må i utgangspunktet enten ha gjennomført bronsemerkekurs, gå på et slikt kurs i regi av OODK eller startet i konkurranse. 
  • Avhengig av kapasitet åpner vi for at også andre med noe erfaring kan delta, forutsatt at målet å konkurrere. Ta i så fall kontakt med treningsansvarlig på forhånd.

    Ordensregler

    • Lufting av hunder skal skje langs kanten eller i skogen.
    • Ingen løse hunder med mindre du trener og har kontroll på hunden din. Har du ikke kontroll så ha på langline så det er enklere å stoppe hunden hvis den løper ut.
    • Ikke la hundene hilse på hverandre med mindre det er avtalt på forhånd.
    • Har du løpetispe så henvend deg til de som er på trening så blir dere enig om hvor dere kan trene uten at godluktene spres over alt.

    Fellestreninger

    • Tirsdager fra kl 18:00 er det fellestrening med treningsleder, og gressletta blir delt i to: Siden nærmest innkjørselen er beregnet for klasse 1 og 2, og innerst mot skogen blir området satt av til de som trener øvelsene i klasse 3 og FCI. Følg med på Facebook-gruppen for ukentlig info.
    • Torsdager fra kl.18:00 er det egentrening forbeholdt øvelsene i LP-programmet.
    • Fra oktober, når det blir mørkt og behov for lys, har hver gren egen treningsdag. Konkurranselydighet trener på tirsdager på midtre plan hvor det er belyst.
    • Ta gjerne med deg en stol, det sosiale er også viktig.

    Info og oppdateringer
    For jevnlig oppdatering om konkurranselydighetstrening, meld deg inn i vår Facebookgruppe for konkurranselydighet.
    Spørsmål kan rettes til epost: oodk.lydighet@gmail.com

    Fritrening

    Fritrening er egentrening uten instruktør/treningsleder. Alle klubbens medlemmer og grener kan på generell basis benytte Brekke til fritrening på tider som ikke er forbeholdt annen trening og kurs. Alle som fritrener må ta hensyn til hverandre og dele området mellom seg. Spesielt viktig er dette i «mørketiden» når belyst område er begrenset. Fritrening utenom oppsatte tider skal annonseres på Facebook.

    Styret oppfordrer alle som trener i OODK til å hjelpe til på klubbens arrangement, det er slik vi får inntekter til klubben. 

                                                                                                     
                                                                 

                                                                   Vel møtt til trening!