Trening

OODK trener på Brekke i Maridalen. Klubbens treningstider finner dere her.

Agility

Agility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes. Agility er en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder.

Lydighet

Lydighet, også kalt dressur, appell og (eng.) obedience, er en konkurranseform (hundesport) der hund og hundefører konkurrerer sammen med og mot andre ekvipasjer om poeng og det å bli beste team i henhold til klasse og et forhåndsdefinert program. NKK er topporgan i Norge, og det deles ut championat. Lydighet inngår gjerne også i andre former for hundesport, f.eks. i IPO og brukshundsport. Disse grenene kan ha andre regler for hva øvelsen som sådan skal inneholde av elementer.

Bruks

Brukshundsport eller bruks er en konkurransesport med hunder som har blitt stadig mer populær i det norske brukshundmiljøet. Det konkurreres i tre forskjellige grener; spor, rundering og rapport. Brukshundsport har mange fellestrekk med IPO, men øvelsene er ikke de samme. Blant annet inngår ikke forsvarsdelen (såkalt schütz).

Rallylydighet

Konseptet Rally Obedience er i utgangspunktet et lydighetsprogram som fremhever GLEDE og SPENNING for hund og fører ved å tilby en mer «naturlig» tilnærmelse til prestasjonene. Denne nye sporten ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt. Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved et hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.