Rallylydighetstrening

rallyskilt.jpg

 

 

 

 

 

Velkommen til rallylydighetstrening i OODK. Vi tilbyr trening med instruktør for nybegynnere og videregående, samt fritrening uten instruktør.

Fellestrening
Vi tilbyr klubbens medlemmer fellestreninger i rallylydighet på onsdager og fritrening på mandager i utesesongen på Brekke. 

Er du ny på rallytreningene våre? Send en epost med navn, hundens navn, rase og alder, samt erfaring, kurs og nivå (klasse) til oodk.rally@gmail.com før du møter opp på trening.

Fellestreningene er åpne for alle medlemmer som er godkjente av treningsledergruppen i rallylydighet. For godkjenning kreves det at fører har deltatt på minst ett nybegynnerkurs i rallylydighet eller fører har fått premiering  i ett stevne (rød, blå eller gul sløyfe), 

For informasjon om trening, meld deg inn i vår Facebookgruppe. Her legger treningsleder ut en melding om fellestrening hver uke. De som ønsker å delta skriver seg opp i kommentarfeltet. 

Husk at rallylydighet er en hundesport som fokuserer på samspill, glede og holdninger. Det er en sport som skal promotere et positivt samhold mellom hund og eier basert på tillit og respekt – ha det gøy med hunden din på trening!

Alle bes settes seg inn i NKKs Regelverk for rallylydighet. I tillegg må alle lese OODKs regler for trening på Brekke (gjeldende fra 28.april) før de melder seg på trening.

Vi er mange som vil være med og vi må ta hensyn til hverandre. Fellestreningene ledes av erfarne rallyutøvere fra klubben. Disse har med banetegninger og organiserer treningen. 
Husk at treningsledere ikke nødvendigvis har instruktørutdanning.

På treninger luftes hunder i bånd og vi plukker selvfølgelig opp etter dem!  Styret oppfordrer alle som trener i OODK til å hjelpe til på klubbens arrangementer, det er her vi får inntekter til klubben. 

Rallylydighet bruker i hovedsak midtre plan (planet der hytta står). Treningsleder åpner bommen på onsdager kl 18 og stenger bommen ca kl 21.
Klasse 1 og 2 trener fra 18 til 19.20. Klasse 3 og elite trener fra 19.20 til kl 21. For å kunne trene med klasse 3 og elite kreves det opprykk til klasse 3 på stevne (enten direkte opprykk eller tre 1.premieringer i klasse 2).

Regler for treningene:

 • Møt til trening i tide
 • Hunden må være ferdig luftet før selve treningen begynner. Hunder luftes i bånd og vi plukker selvfølgelig opp etter dem.
 • Det er ingen begrensing på antall deltakere på treningen, men kun deltakere som har meldt seg på treningen kan komme.
 • Alle deltakere forutsettes å hjelpe til med å sette opp og rydde inn banene.
 • Ha hunden i bur/bil eller i bånd utenfor banene når du ikke trener.
 • Ikke la din egen hund gå bort til andre hunder uten at det er avklart med eier, uansett om hunden trener eller har pause.
 • Ta hensyn til ekvipasjer som går bane og respekter køordninger. Tid i banen(e) bør fordeles mest mulig likt mellom ekvipasjene.
 • Løpetidstisper er velkomne på trening, men ta hensyn. Ha hunden i bilen når den ikke trener og si fra til de andre at du har med løpetidstispe, ved treningens start.
 • Parker biler så tett som mulig for å sikre nok plasser til alle utøvere. 

Spesielle koronaregler:

 • Deltakerne deles inn i grupper på stedet.
 • Deltakerne trener i samme gruppe under hele treningen. Gruppene kan bytte «stasjoner», men kun etter beskjed fra treningsleder. 
 • Alle må holde minst 1 meters avstand gjennom hele treningen, også ved briefing.
 • Bruk håndsprit før og etter håndtering av klubbens utstyr


Fritrening mm:
For informasjon om når bommen åpnes av lydighet, bruks og agility kan du melde deg inn i følgende grupper:
Konkurranselydighet: [https://www.facebook.com/…/www…/groups/282154345279399) (kun for medlemmer)
Bruks: [https://www.facebook.com/…/www…/groups/870362546380893) kun for medlemmer for trening på Brekke og [https://www.facebook.com/…/www…/groups/160877717408605) kun for medlemmer for skogstrening.
Agility: [https://www.facebook.com/…/www…/groups/144919729033544)

Brukslydighet åpner og lukker bommen på mandager. Bruks bruker nedre plan, mens rally disponerer midte. Det betyr at rallyuttøvere som ønsker å fritrene på mandager kan kjøre inn gjennom bommen og bruke midtre plan. Snakk gjerne med ansvarlig i brukslydighet og si fra at de må si fra før de drar slik at det ikke oppstår noen misforståelser og at bommen ikke blir stående åpen.

Fritrening er ellers mulig utenom oppsatte treningstider (18-22 hver hverdag), men det er bare lov til å åpne bommen fra kl 18 på hverdager og på dagtid på lørdager. Søndager kan bare bommen åpnes dersom det arrangeres kurs eller stevne.

Alle som fritrener må skrive dette på facebookgruppen til rallylydighet. Dette for at andre skal ha mulighet til å bli med.

De som ønsker å bruke klubbens utstyr på fritrening kan få kode til rallykassen og hengeren ved å henvende seg til en treningsleder. 


Vi oppfordrer alle som trener i OODK til å hjelpe til på klubbens arrangementer, det er slik vi får inntekter til klubben. 

 

 

Vel møtt til trening!