Rallylydighetstrening

 

Rallylydighetstrening i OODK

OODK arrangerer fellestreninger i rallylydighet på onsdager og åpner for fritrening i rallylydighet på mandager i utesesongen på Brekke. 

Er du ny på rallytreningene våre? Send en epost med navn, hundens navn, rase og alder, samt erfaring, kurs og nivå (klasse) til oodk.rally@gmail.com før du møter opp på trening.

Fellestreningene er åpen for medlemmer i OODK som trener for å konkurrere i rallylydighet.

For å delta på trening må ekvipasjen godkjennes av treningsansvarlig for rallylydighet. For godkjenning kreves det per i dag at fører har deltatt på minst ett nybegynnerkurs i rallylydighet. Dersom pågangen blir for stor vurderer vi inntaksstopp på treningene, ev. om ekvipasjen får delta på en prøvetrening slik at treningsleder kan vurdere nivået. Dette for å sikre at treningene blir best mulig for de som trener for å konkurrere.  

Brekke skal være et trygt sted for alle hunder og førere. Det forventes derfor at du har kontroll på hunden din til en hver tid på treningsområdet, også dersom du skal trene uten kobbel. Videre forventes det at hverdagslydigheten er på plass før du kommer på trening, samt grunnleggende lydighetsmomenter som sitt, dekk og lineføring med kontakt. Hunder uten god innkalling kan ikke trene uten kobbel/slippes løs. Pass på at hunden din ikke går bort til andre hunder (med eller uten kobbel). Dersom du ønsker å prate med andre, sett hunden i bilen eller i bur først. 

Husk at rallylydighet er en hundesport som fokuserer på samspill og glede. Sporten skal promotere et positivt samhold mellom hund og eier basert på tillit og respekt – ha det gøy med hunden din på trening! 

Alle bes om å sette seg inn i NKKs Regelverk for rallylydighet

Alle som deltar på treningene stille opp på klubben sine dugnader, feks som banemannskap på stevnet i rallylydighet som klubben arrangerer.  

Facebookgruppen vår

For informasjon om trening meld deg inn i vår Facebook-gruppe. Her legger treningsleder ut en melding om fellestrening hver uke. De som ønsker å delta skriver seg opp i posten. I tillegg kan alle godkjente ekvipasjer legge ut resultater fra konkurranser. 

Vi ønsker ikke at det reklameres for andre aktører eller klubber på våre sider. Slike poster fjernes. 

Informasjon om fellestreningen

Fellestreningene ledes og organiseres av treningsleder som er en erfaren rallyutøver fra klubben. Følg de anvisningene som treningsledere gir. Deltakere vil deles inn i grupper på stedet og må følge gruppene gjennom treningen. Treningslederen åpner og lukker bommen. Husk at treningslederene ikke nødvendigvis har instruktørutdanning. 

Ofte setter treningsleder opp hele baner. Det er derimot ikke slik at du må gå hele banen når det er din tur. Ofte anbefales det at du heller bruker tiden til å trene på det du trenger å trene på, feks linjer, lineføring/fri ved fot, enkelte momenter, forstyrrelser, innganger eller andre utfordringer. Å gå hele baner er svært utfordrende for hundene. 

Treningsleder skal forsøke å hjelpe alle deltakerne i løpet av treningen, men for at alle skal få mest mulig ut av treningen er det viktig at deltakerne også hjelper hverandre, f eks ved å filme, ved å introdusere forstyrrelser (etter avtale med ekvipasjen som trener), eller ved å se på hverandre og kommentere hva som fungerte og hva de må jobbe videre med. 

Rallylydighet bruker midtre plan (planet der hytta står). Klasse 1 og 2 trener fra 18 til 19.30. Klasse 3 og elite trener fra 19.30 til kl 21. For å kunne trene med klasse 3 og elite kreves det opprykk til klasse 3 på stevne (enten direkte opprykk eller tre 1. premieringer i klasse 2). Ekvipasjer som har opprykk til klasse 3 bes om å trene med klasse 3/elite-gruppen, også selv om de ønsker å gå lenger i klasse 2. 

På treningen for klasse 1 og 2 vil det være to treningsledere til stede. Gruppen blir delt i grupper etter nivå (klasse 2, klasse 1 og de som ikke har startet enda) avhengig av antall deltakere. Det settes opp en stasjon til hver gruppe. Stasjonen kan være en bane, en kortere kombinasjon eller enkeltøvelser. 

Hvis svært mange deltakere er påmeldt til trening kan ekvipasjer som har to napp (to førstepremier) i klasse 2 bli bedt om å trene med klasse 3/elite. De vil da få beskjed av treningsleder i forkant av treningen. 

Regler for treningene:

 • Møt til trening i tide 
 • Hunden må være ferdig luftet før selve treningen begynner. Hunder luftes i bånd og vi plukker selvfølgelig opp etter dem. 
 • Det er ingen begrensning på antall deltakere på treningen, men kun deltakere som har meldt seg på treningen kan komme. 
  • Påmeldingsfrist kan skrives i treningsposten på facebook og må da følges. 
 • Alle deltakere må hjelpe til med å sette opp og rydde inn banene. Det betyr å møte i tide samt å bli på området til utstyr er ryddet på plass etter treningen. 
 • Ha hunden i bur/bil eller i bånd utenfor banene når du ikke trener.
  • Langline er ikke tillatt på treningsområdet, bortsett fra for ekvipasjer i klasse 2 til elite som går i banen 
 • Ikke la din egen hund gå bort til andre hunder uten at det er avklart med eier, uansett om hunden trener eller har pause. 
 • Ta hensyn til ekvipasjer som går bane og respekter køordninger. Tid i banen(e) bør fordeles mest mulig likt mellom ekvipasjene.
 • Løpetidstisper er velkomne på trening, men må ta hensyn. Skriv at hunden har løpetid ved påmelding. Ha hunden i bilen når den ikke trener og si fra til de andre når treningen starter.
 • Parker biler så tett som mulig for å sikre nok plasser til alle utøvere. 
 • Ekvipasjer som miljøtrener og som da ikke skal delta i den organiserte treningen, bes om å oppholde seg på øvre plan eller på gresset rett utenfor hytta. 

Fritrening mm: 

For informasjon om når bommen åpnes av lydighet, bruks og agility kan du melde deg inn i følgende grupper:

Brukslydighet åpner og lukker bommen på mandager. Bruks bruker nedre plan, mens rally disponerer midtre. Rallyutøvere som ønsker å fritrene på mandager kan kjøre inn gjennom bommen og bruke midtre plan. Snakk med ansvarlig i brukslydighet ang. låsing av bommen og si fra at de må gi beskjed før de drar slik at det ikke oppstår noen misforståelser. Bommen må ikke bli stående åpen! 

Kurs på mandager har fortrinn på arealet nærmest hytta, men det skal være plass til fritrening lenger bort på midtre plan. 

Fritrening er mulig utenom oppsatte treningstider på dagtid hverdager, mandag kveld og i helger. Bommen kan bare åpnes fra kl 18 på hverdager og på dagtid på lørdager. Søndager kan bare bommen åpnes dersom det arrangeres kurs eller stevne. Alle som fritrener må skrive dette på facebookgruppen til rallylydighet. Dette for at andre skal ha mulighet til å bli med.. 

De som ønsker å bruke klubbens utstyr på fritrening kan få kode til rallykassen og hengeren ved å henvende seg til en treningsleder. Utstyret må ryddes på plass og skilt på sorteres i riktig kasse etter endt trening. 

Kurs

Klubben arrangerer noen kurs i løpet av sesongen. Disse annonseres på facebooksiden vår. 

Kurs annonseres regelmessig på facebooksidene “Hundekurs på Østlandet”, “Hundekurs i Norge”, “Hundekurs Norge” og “Kommende hundekurs i Norge!”. I tillegg arrangeres det jevnlig kurs på hundeskolene i Oslo og omegn samt ved andre hundeklubber.

Vi oppfordrer alle som trener i OODK til å hjelpe til på klubbens arrangementer, det er slik vi får inntekter til klubben. 

 

 

Vel møtt til trening!