Aktiviteter

For å trene i OODK må du du være medlem i klubben og ha betalt medlemskontingent. 
For å trene agility må du og hunden ha gjennomgått ett «Nybegynnerkurs i agility”.

Vi driver med følgende hundesporter:

Agility
Agility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes. Agility er en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder.

Konkurranselydighet
Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig. Alle hundene gjør de samme øvelsene, og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre. De har alle en ting felles, gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om ikke alle når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat bare innsatsviljen og pågangsmotet er i orden. Det blir arrangert et stort antall lydighetsprøver rundt om i landet. Det konkurreres i fire klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle hunder over 9 måneder kan delta på lydighetsprøver, også blandingshunder.

Brukshundsport
Sporten omfatter både lydighetsøvelser (på bane) og spesialøvelser (i skogen); spor, rundering og feltsøk. Dette er aktiviteter som bygger på hundens medfødte drifter. I øvelsen spor, skal hunden følge sporet av et menneske (forfølgelsesspor). Hundefører holder hunden i en sporline under øvelsen. Rundering er et overværsøk etter mennesker, der hunden løper løs (men under kontroll av hundefører). Hunden skal gjennomsøke et stort område på kort tid, og melde til fører når den har funnet et menneske. Feltsøk er også et overværsøk, men her søker hunden etter mindre gjenstander (hansker, lommebøker etc.), som den skal apportere til hundefører.

Rallylydighet
Konseptet Rally Obedience er i utgangspunktet et lydighetsprogram som fremhever GLEDE og SPENNING for hund og fører ved å tilby en mer «naturlig» tilnærmelse til prestasjonene. Denne nye sporten ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.
Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved et hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.