Mye aktivitet, mange aktive, mange nye aktiviteter og mange nye fjes og snuter. Slik vil jeg oppsummere året som er i ferd med å ebbe ut.

Det har vært mye å glede seg over i 2014. Jeg vil begynne med alle de nye fjesene. I år kom vi opp i hele 253 medlemmer, mot 216 i fjor – en økning på hele 17 %, den største prosentvise økningen i klubbens historie! Hjertelig velkommen til OODK, alle dere nye og hundene deres! Jeg håper dere vil finne dere godt til rette i klubben.

Nye fjes har vi også i styre og stell: på årsmøtet i mars fikk styret fire nye medlemmer. Treningskomitéen består utelukkende av debutanter, og tre medlemmer påtok seg ansvaret for å arrangere hvert sitt offisielle stevne for første gang. Webredaktøren er også ny av året, og vi har fått flere nye instruktører og treningsledere.

Man skulle nesten tro at det ville bli mye kluss med så mange uerfarne i viktige posisjoner, men tvert i mot: de har gjort en fantastisk jobb, og klubben har hatt et høyere aktivitetsnivå og flere aktive enn noensinne!

Vi har hatt treninger ute og inne, med og uten instruktør eller treningsleder, i alle de fire grenene: agility, bruks, lydighet og rallylydighet. Og vi har hatt 12 kurs, noen med klubbens instruktører, andre med instruktør utenfra. Det har vært aktivitet på Brekke nesten hver eneste dag, og i Sinsenhallen to kvelder i uka!

Tre offisielle stevner har vi også hatt; for første gang i klubbens historie arrangerte vi rallylydighetsstevne i tillegg til stevner i lydighet og agility. Til neste år blir det bruksstevne også! Dessuten har vi videreført en årelang tradisjon med å være teknisk arrangør for NM i lydighet. NM i lydighet i 2015 blir på Brekke, og det blir stas!

Fire klubbmesterskap har det også blitt, ett i hver gren. Gratulerer til årets klubbmestere Carol (lydighet), Henna (agility), Marie (rallylydighet) og Iren (bruks)!

Heldigvis har vi klart å holde hyggelige tradisjoner i hevd: også i år har vi hatt påskehareløp, nisseløp og adventsfrokost. Takk til Beate og Kari for den ekstra innsatsen med påskehareløp og nisseløp, og til Venke og Tor som fyrer opp bålet på Hønefoten hver søndag i adventstiden!

Men årets aktiviteter stopper ikke med det: vi har også møttes flere ganger uten hunder. Først på årsmøtet i mars, hvor vi hadde rekordoppmøte med 35 stemmeberettigede. Med så mange og engasjerte møtedeltakere strakk ikke tiden til, og vi måtte avholde et ekstraordinært årsmøte for å bli ferdig med alle sakene. To medlemsmøter har vi også hatt, hvor alle fikk luftet sine meninger.

For første gang på nesten tre år arrangerte OODK medlemsfest den 8. november. 23 feststemte damer, og to menn, møtte opp på Bjørnehuset på St. Hanshaugen. Der hadde Nina J sørget for flott oppdekning, velkomstdrink og deilig tapas. Vi spiste og koste oss, og ble underholdt med morsomme leker. Håper på reprise til neste år!

Når jeg ser tilbake på dette innholdsrike året tenker jeg først og fremst på alle medlemmene som bruker av fritiden sin for å tilrettelegge for andre medlemmer. Mine kollegaer i styret, som står for driften av klubben. Treningskomitéen, som organiserer all trening og alle kurs. Instruktører og treningsledere, som hjelper utøverne videre i treningen. Nina K og Svein, som klipper gresset vi trener på. Åse, som holder oss oppdatert på oodk.org og Facebook. Stevnelederne og ”prosjektgruppa” for NM, som arrangerer stevner som om de var profesjonelle. Venke, som holder orden på klubbens framgangsrike agilitylag. Og valgkomitéen og revisorene, som har viktige roller i klubbdemokratiet. Alle disse er listet opp med navn nederst i dette brevet, så dere kan se hvem de er og hva de har gjort for klubben i år. På vegne av hele klubben: tusen takk alle sammen!

Tankene mine går også til alle de aktive utøverne vi har fått i klubben vår. Husk at klubben er av, for og med dere! Alle er like mye verdt, og alle har de samme rettighetene og pliktene. Rett til å delta på aktiviteter og til å ha meninger om klubben. Plikt til å bidra i det store dugnadsarbeidet klubbdrift er, og til å bidra til et godt miljø.

Jeg ønsker hver og en av dere, og alle hundene deres, en riktig god jul. Håper dere blir med til neste år også!

 

Hilsen Hege

OODKs ildsjeler i 2014

Ann-Kristin Moen treningsansvarlig (LP), instruktør (LP)
Beate Kittilsen treningsansvarlig (AG), instruktør (AG)
Carol A. Myhre instruktør (LP)
Caroline Haadem styremedlem, treningsansvarlig (bruks), treningsleder (bruks), instruktør (LP)
Christina Berman treningsansvarlig (rally), treningsleder (rally), stevneleder (rally)
Christina Sepulveda revisor, treningsleder (rally)
Emma Wallner instruktør (AG)
Hege Kornør styreleder, treningsleder (rally)
Hege Sundsbarm «prosjektgruppa LP-NM», instruktør (LP)
Ida Kulo webredaktør
Iren Larsen sekretær, treningsleder (bruks)
Iris B. Idland «prosjektgruppa LP-NM», instruktør (LP)
Janna Oulie instruktør (LP)
Jessica Larsson instruktør (AG)
Kari Schrøder treningsleder (bruks)
Kari Torgersen treningskomitémedlem (AG), instruktør (AG)
Kirsten Bjørnelykke «prosjektgruppa LP-NM», instruktør (AG)
Klaus Johansen revisor
Kristen Knudsen nestleder
Maria Opstad kasserer, treningsleder (rally)
Maria Scheen treningsleder (rally)
Mina Mathiesen instruktør (AG)
Nina Johannessen styremedlem, treningsleder (bruks)
Nina Kristiansen gressklipping, instruktør (AG)
Sidsel Strøm treningsleder (bruks)
Silje Borknes treningsleder (bruks)
Susanna Pro Koivisto treningsleder (bruks)
Svein Engvolden gressklipping
Svein Hveding stevneleder (AG)
Tone Cecilie Høgestøl styremedlem, stevneleder (LP)
Venke Henning lagleder (AG)
Vibeke Trøbråten instruktør (AG)
Åse Gunderson webredaktør, treningsleder (bruks)